GROLSCH TAP TAKE-OVER

Vrijdag, 22 november 2019 – Stadsbrouwerij Cambrinus

dan is het zover…, want op deze avond geven wij om 20:00 uur het startschot om voor Grolsch gedurende een maand één van onze zelftapwanden te vullen met 8 stuks bijzondere speciaal bieren van Grolsch.

Ter gelegenheid hiervan verzorgen we die avond samen met Grolsch een speciale bieravond.

Wat kun je deze avond verwachten?

  • Grolsch bieren -Een presentatie en degustatie van drie bijzondere bieren van Grolsch en deze zullen worden toegelicht door Marc Janssen, meesterbrouwer van de Grolsch Proefbrouwerij.
  • Beer & Food-pairing – Laat je verrassen door chef-kok Ronald Lansink, want hij gaat deze avond de drie bieren combineren met bijpassende hapjes. Beer & Food, producten die elkaar gaan beïnvloeden in geur, smaak en afdronk. Versterken of juist compenseren, dat is het mooie bij Beer & Food pairing;
  • Tap take-over – Na de presentatie en Beer & Food-pairing gaan we naar onze zelftap, want één van de zelftapwanden wordt een maand lang gevuld met 8 speciaal bieren van de Grolsche Bierbrouwerij.
    Met een tapkaart, die je bij de bar kunt kopen, kun je deze 8 verschillende bieren van Grolsch zelf tappen en proeven. Op de avond zelf wordt bekend gemaakt welke 8 speciaal bieren erop staan.

Bieren die we deze avond met de Beer&Food pairing proeven, zijn:
** Champagne bier **
Meesterbrouwer Marc Janssen van de Grolsch Proefbrouwerij heeft het beste bier uit de Grolsch Proeverij voor het laatst bewaard en dit bier wordt volgens hem de KNALLER van 2019. Speciaal gebrouwen voor komende feestdagen, zodat we onder het genot van mooie bier/champagne-bubbels het nieuwe jaar goed kunnen inluiden.

** Kruidige Tripel **
Kruidig en fris, want de Grolsch Kruidige Tripel is gebrouwen met kardemom, koriander en citroengras. De combinatie van deze kruiden geeft dit bier een onderscheidend karakter en frisse smaak. Kardemom en koriander zorgen voor de kruidige smaak en de frisheid komt met name door de toevoeging van citroengras. Met een alcoholpercentage van 8,3% behoort dit speciaalbier tot de categorie lichtere Tripels.

** Rauchbock **
Dit bier is het resultaat van de gezamenlijke brouw van Stadsbrouwerij Cambrinus en Grolsch. Uitgangspunt bij deze Collaboration Brew was om de Hanzebock, onze ondergistende dubbelbock, om te bouwen naar een Rauchbock. We hebben het brouwrecept aangepast met speciale mouten, zoals Bamberger Rauchmalz en bijzondere karamelmouten. Tevens hebben we de vergisting dit keer gedaan met de gist van Grolsch. Resultaat, een fraai, complex bier met een subtiele rookgeur, rooksmaak en bijzonder smakeli……. ach, we kunnen er veel meer over vertellen, maar kom en proef zelf maar….

Prijzenpakket tijdens de tap take-over
Evenals voorgaande tap-overnames wordt ook deze keer door de brouwerij een stempelkaart met mooie prijzen ingezet. Proef de acht verschillende bieren van de tapwand en laat je kaart afstempelen met de bieren die je hebt geproefd. Bij inlevering van een volle stempelkaart ontvang je een leuk kado van Grolsch en verder ding je met je ingeleverde stempelkaart(en) mee naar verschillende prijzen die beschikbaar worden gesteld door Grolsch.
De hoofdprijs en de overige prijzen houden we nog even geheim tot 22 november a.s.

Kosten
Voor deze avond vragen we slechts een kleine bijdrage van € 17,50 p.p.
Waarschijnlijk heb je zin om dit evenement mee te maken? Schrijf je dan in via onze website www.stadsbrouwerij.nl of bel anders even 0575 546688. Let op: geef je snel op, want het aantal deelnemers voor deze unieke avond is beperkt en vol is vol.

%d bloggers liken dit: