BIERPROEVERIJEN

Om de speciaal bieren van de Stadsbrouwerij te kunnen proeven, bieden wij u een 4-tal mogelijkheden aan:

  1. Rondleiding/bierproeverij
  2. Bierproeverij aan tafel
  3. Zelf bier tappen
  4. High Beer

RONDLEIDINGEN/BIERPROEVERIJEN
worden op afspraak gegeven door de brouwer van de Stadsbrouwerij zelf. De rondleiding/bierproeverij start veeelal in de authentieke gewelvenkelder van de stadsbrouwerij met een stukje bierhistorie. Wij leggen hierbij graag de relatie tot de rijke bierhistorie van Zutphen, want de stad Zutphen telde in de middeleeuwen zo’n 40 bierbrouwerijen. Ook gaan wij u vertellen hoe vroeger bier werd gebrouwen en hoe dit tegenwoordig gebeurt. Bij de proeverij krijgt u de gelegenheid om vijf verschillende speciaal bieren te proeven. De brouwer legt u uit hoe de bieren zijn gemaakt en welke ingrediënten er in de bieren zijn verwerkt. Als laatste onderdeel volgt de rondleiding langs de brouwinstallatie en wordt u het brouwproces toegelicht.

Een rondleiding met bierproeverij duurt ca. 1,5 uur en de minimale groepsgrootte is 8 personen. Bent u met minder dan 8 personen en wilt u toch graag deelnemen, informeer dan of u eventueel kunt aansluiten bij een groep.

Kosten rondleiding/bierproeverij € 11,50 p.p.

TIP: Combineer een rondleiding/bierproeverij met een lunch of diner bij ons. Of combineer met een stadswandeling door de historische Zutphense binnenstad of maak met de groep een rondvaart met de Fluisterboot; Graag verzorgen wij voor u een compleet arrangement voor een gezellig dagje Zutphen.


BIERPROEVERIJEN AAN TAFEL
Bij een bierproeverij aan tafel krijgt u vijf verschillende proefglaasjes speciaal bier. De bediening geeft u een informatieblaadje van de bieren die u gaat proeven. Een proeverij aan tafel is bij uitstek geschikt om de verschillen tussen de bieren te proeven.

Kosten bierproeverij aan tafel € 8,50 p.p.


ZELF BIER TAPPEN
Bier proeven door zelf bier te tappen bij onze zelftapwanden. Met 16 bieren op de zelftaps, genoeg keus om een proeverij te doen. Koop een tap-pas bij de bar en tappen maar….  (meer info over de tapwand)


HIGH BEER
Een High Beer bij Stadsbrouwerij Cambrinus bestaat onder meer uit: allerlei warme en koude hapjes, die in twee etappes worden geserveerd, zoals: onze befaamde bierfrites en verschillende borrelhapjes. (meer info) en vier glazen (22 cl) speciaal bier of optioneel een tap-pas waarmee je zelf bier kunt tappen aan onze twee zelftapwanden.

Een High Beer duurt ongeveer 2 uur, maar zoals u weet, “gezelligheid kent geen tijd”, dus langer blijven is beslist geen probleem!

De kosten voor een High Beer zijn € 24,50 p.p.


Redenen genoeg om de exclusieve bieren van Stadsbrouwerij Cambrinus te proeven!

%d bloggers liken dit: