BIERPROEVERIJ TARWE-BIEREN 12 april 2019

Afbeeldingsresultaat voor witbieren


Vrijdagavond, 12 april 2019 – Bierproeverij van TARWEBIEREN


Tarwe-bieren: Witbier, Weizen, Grätzer, Weißbier, Wheat Ale……

Het mooie, zonnige weer komt er weer aan en dan gaan we met z’n allen weer massaal aan de witbieren. Maar weet jij de verschillen tussen de diverse soorten tarwebier??? En wil je verschillende tarwebieren naast elkaar proeven om zo de smaken van de stijlen met elkaar te vergelijken??

Kom dan op vrijdag, 12 april 2019 om 19:30 uur naar Stadsbrouwerij Cambrinus in Zutphen, want wij organiseren die avond een bierproeverij met bieren die gebrouwen zijn met gedeeltelijk tarwe of 100% tarwe. We behandelen dan het thema: “Tarwe-bieren, stijlen en hun specifieke kenmerken”

Natuurlijk is onze eigen Witte Wolf in de proeverij opgenomen, maar ook het onlangs door ons gebrouwen “Gräzer”-bier.

Wat kun je deze avond verwachten:

  • Uitleg van de verschillende stijlen tarwebieren, landen en gebieden met hun specifieke tarwebieren
    • Weizen (Dunkles-, Helles-, Kristall-, Hefe-weizen), Weißbier, Gose, Berliner Weiße, Weizenbock
    • (Belgisch) Witbier, Lambiek, Geuze, Kriek, Bière de Mars, Bière de Saison, Gruitbier
    • American Pub Wheat Ale, Weizen/IPA
  • Gebruikte moutsoorten (gemout vs ongemout), hopsoorten en eventueel extra ingrediënten
  • Biergisten en het effect op het uiteindelijk resultaat
  • Presentatie van onze unieke brouw, een “Grätzer”. Een vergeten Poolse bierstijl, een 100 % tarwebier, gebrouwen met op eikenhout gerookte tarwemout!
  • Proeverij van 8 verschillende tarwebieren
  • Beer & Foodpairing verzorgd door onze chef-kok Ronald (met 3 verrassende hapjes, passend bij het bier!)

Belangstelling gewekt???  Meld je dan snel aan voor deze unieke bieravond. Dit kan via reservering op onze website, een email te sturen of door te bellen 0575 – 546688

Kosten van deze bierproeverij zijn € 19,95 p.p.

%d bloggers liken dit: