BIERPROEVERIJEN

Om de speciaal bieren van de Stadsbrouwerij te kunnen proeven, bieden wij u een 4-tal mogelijkheden aan:

  1. Rondleiding met bierproeverij
  2. Bierproeverij van de tap
  3. Zelf bier tappen
  4. High Beer

RONDLEIDING MET BIERPROEVERIJ
wordt op afspraak gegeven door de brouwer van de Stadsbrouwerij zelf. De rondleiding/bierproeverij start veelal in de authentieke gewelvenkelder van de stadsbrouwerij met een stukje bierhistorie. Wij leggen hierbij graag de relatie tot de rijke bierhistorie van Zutphen, want de stad Zutphen telde in de middeleeuwen zo’n 40 bierbrouwerijen. Ook gaan wij u vertellen hoe vroeger bier werd gebrouwen en hoe dit tegenwoordig gebeurt. Bij de bierproeverij krijgt u de gelegenheid om vijf verschillende speciaal bieren te proeven. De brouwer legt u uit hoe de bieren zijn gemaakt, welke kenmerken bij de bieren horen en welke ingrediënten erin zijn verwerkt. Als laatste onderdeel volgt de rondleiding langs de brouwinstallatie en wordt het brouwproces toegelicht.

Een rondleiding met bierproeverij duurt ca. 1,5 uur en de minimale groepsgrootte is 8 personen. Bent u met minder dan 8 personen en wilt u toch graag deelnemen, informeer dan of u eventueel kunt aansluiten bij een groep.

Kosten rondleiding/bierproeverij € 11,50 p.p.

TIP: Combineer een rondleiding met bierproeverij met een lunch of diner bij ons. Of combineer met een stadswandeling door de historische Zutphense binnenstad of maak met de groep een rondvaart met de Fluisterboot; Graag verzorgen wij voor u een compleet arrangement voor een gezellig dagje Zutphen.


BIERPROEVERIJEN VAN DE TAP
Bij een bierproeverij van de tap krijgt u door de bediening vijf verschillende proefglaasjes speciaal bier geserveerd, waarbij zij u informatie geven over de bieren die u gaat proeven. Een proeverij van de tap is bij uitstek geschikt om de verschillen tussen de huisbieren te proeven.

De kosten van een bierproeverij van de tap bedragen € 8,50 p.p.


BIER PROEVEN DOOR ZELF BIER TE TAPPEN
Bier proeven door zelf bier te tappen bij onze zelftapwanden. Met 16 speciaal bieren op de zelftaps heeft u genoeg keus om een proeverij te doen van mooie speciaal bieren. Koop een tap-pas bij de bar en tappen maar….  (meer info over de tapwand)


HIGH BEER
Een High Beer bij Stadsbrouwerij Cambrinus bestaat uit: een bierproeverij van drie bokalen speciaal bieren van de tap met allerlei warme en koude hapjes, die in twee etappes worden geserveerd, zoals: onze befaamde bierfrites en verschillende borrelhapjes. (meer info), dit samen met drie getapte bokalen speciaalbier of optioneel een tap-pas waarmee je zelf bier kunt tappen aan onze twee zelftapwanden.

Een High Beer duurt ongeveer 2 uur, maar zoals u weet, “gezelligheid kent geen tijd”, dus langer blijven is beslist geen probleem!

De kosten voor een High Beer zijn € 24,50 p.p.


Redenen genoeg om de speciaal bieren van Stadsbrouwerij Cambrinus te proeven!

%d bloggers liken dit: